Les newsletter són emails amb un disseny visual i interactiu que reben els nostres clients on els avisem de promocions, notícies o productes que oferim des de la nostra empresa o organització. És un canal realment útil, ja que es tracta d’una relació directa, fluida i personalitzada amb el teu tàrget.
Tanmateix, cal vigilar i no abusar d’aquest recurs, ja que podem provocar un cansament en el receptor i que es tregui la subscripció.
Per això, avui us portem 7 consells per tal d’aprofitar al 100% les newsletter.
Quin dia? S’aconsella enviar-les els dimarts i els dijous, els dimecres també poden ser una opció. Al dilluns ningú es vol trobar la safata d’entrada plena de correus, i els divendres ja no volem llegir-ne més.
Quina hora? Això dependrà del tipus de destinatari que tinguis. Per exemple, si els receptors són adults, probablement dediquen unes hores concretes al dia a consultar el mail. Un bon moment per enviar-ne és a les 14h, així, quan tornin de dinar, veuran la teva newsletter.
A qui? És molt important segmentar bé el teu tàrget i conèixer els seus hàbits. La clau del màrqueting és la seva capacitat de personalització.
Quin format? Tant l’HTML com el text pla tenen pros i contes. L’HTML és més atractiu, però a vegades es pot quedar a l’spam. I el text pla pesa menys i esquiva l’spam, però no dona tant de joc.
Quins temes? Cal que sigui molt clar el missatge que vols donar, que amb un cop d’ull ràpid els continguts principals ressaltin clarament.
Quina organització? És essencial determinar una estructura clara i mantenir-la en cada newsletter. Que el teu client la reconegui només veient la capçalera.
Com ho escric? A menys extensió, major és l’atracció. Prova d’escriure línies curtes i paràgrafs breus. Utilitzar negretes sempre ajuda!
Com heu vist no hi ha una ciència exacta per escriure les millors newsletter, però esperem que aquests consells us serveixin!