Avui en dia, qualsevol persona que passi una estona al dia a internet li sona la paraula "Tik Tok". Fa poc més de 5 anys que es va llançar l'aplicació xinesa que el seu principal objectiu és animar als usuaris a compartir les seves passions i a expressar-se creativament a través de vídeos curts i verticals. És una de les aplicacions més usades del món i molta gent s'ha fet famosa gràcies al seu ús.
D'alguna manera ens pot recordar a Snapchat o a Instagram Stories, però Tik Tok ha aconseguit que estiguis hores i hores enganxat a l'aplicació, com un Instagram però de vídeos. Aquesta esbrina els teus interessos comptant els segons que et passes mirant un vídeo, aquests són curts (15 segons) i il·limitats. A més, és una aplicació molt intuïtiva i fàcil de fer servir. De fet, els Reels d'Instagram – que us en parlarem més endavant – són una espècie de còpia de l'aplicació i moltes vegades allà és on acaben els vídeoa més virals de Tik Tok.
La majoria de contingut que hi podem trobar és d'entreteniment (bromes, memes, challange) i artístic i la mitjana d'edat dels usuaris és bastant jove – el 60% dels usuaris tenen entre 13 i 24 anys--, una generació que no coneix el món sense internet. És per això que moltes empreses no s'han atrevit a emprar Tik Tok com una xarxa més per promocionar el seu producte.
Tot i això algunes marques han començat amb el seu compte de Tik Tok i en molt pocs casos s'ha perdut el llenguatge més bromista, d'entreteniment o de challenge. Alguns exemples són el diari "The Washington Post" o "Red Bull".
El més important és ser creatiu, intentar en la mesura del possible fer servir la comèdia, no perdre el factor humà i interactuar amb els seguidors.